0,5 kg savanyú káposzta, 3 dl fejtett bab, füstölt kolbász, füstölt csülök, zsír, liszt, pirospaprika, bors, só
1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben.
2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt csülköt.
3. Borsozd, esetleg sózd és lassú tűzön főzd a levest.
4. Ha a bab már félig puha, akkor tedd bele a füstölt kolbászt.
5. Készíts paprikás rántást, s amikor már minden puha, azzal sűrítsd a levest
A csontot másfél liter vízben tedd fel főni. A zöldségeket pucold meg, darabold számodra szimpatikus formákra. A csontléről távolítsd el a habot, majd add hozzá a zöldségeket, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb. 2 lit...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű