menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztás bableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg savanyú káposzta, 3 dl fejtett bab, füstölt kolbász, füstölt csülök, zsír, liszt, pirospaprika, bors, só

Elkészítés:


1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben.

2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt csülköt.

3. Borsozd, esetleg sózd és lassú tűzön főzd  a levest.

4. Ha a bab már félig puha, akkor tedd bele a füstölt kolbászt.

5. Készíts paprikás rántást, s amikor már minden puha, azzal sűrítsd a levest

Káposztás bableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fruzsina
Húsleves
Húsleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csorba leves -erdélyi
Csorba leves -erdélyi

A csontot másfél liter vízben tedd fel főni. A zöldségeket pucold meg, darabold számodra szimpatikus formákra. A csontléről távolítsd el a habot, majd add hozzá a zöldségeket, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyás leves
Gulyás leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával
Egyszerű zöldborsóleves eperlevél tésztával

A sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb. 2 lit...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk