0,5 kg karfiol, só, 1 ek zsír, liszt, 1 mk pirospaprika, 1 kk petrezselyem, 1 tojás, 1 dl tejföl
1. A karfiolt jól megmosva szedd szét rózsáira, s tedd gyengén megsózott, főzővízbe. Fedetlenül főzd puhára.
2. 1 evőkanál zsírból és egy csapott evőkanál lisztből csinálj hozzá szép piros rántást, szórd meg egy késhegynyi pirospaprikával, s végül tégy bele egy kávéskanál apróra vágott zöldpetrezselymet.
3. Főzz bele egy tojásból vert apró galuskát vagy rizst, s 1 dl tejfölre öntve tálald.
1. Még jobb, ha víz helyett csontlében főzöd.
A káposztát átmossuk hideg vízben. Aki akarja, apróbra vághatja, de nem szükséges. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, majd bele rakjuk a csíkokra vágott szalonnát és a felkarikázott k...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított tyúkot feldarabolom és oda teszem 4 liter hideg vízben főzni. Amikor felforrt a habját leszedem, és kb 30 perc múlva hozzáadom a megmosott, és feldarabolt zöldségek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habját. Ezt követően fűszerezzük a hagymával, a fokhagymával, a szemes borssal és a sóval. Las...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Könnyű