1 fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, ½ csokor zeller zöld, 1 kanál apróra vágott petrezselyem zöld, 1 kis pohár tejföl, 2 ek finomliszt, 5 dkg eperlevél, 2 ek étolaj, 1 kk. pirospaprika, őrölt fehér bors, ételízesítő, só
1. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket.
2. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá.
3. Beletesszük a karfiolt, egész vöröshagymát, pirospaprikát.
4. Felöntjük vízzel és puhára főzzük.
5. Mielőtt teljesen megpuhulnak a zöldségek, beletesszük a tésztát, zellert és a petrezselymet.
6. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest.
7. Habarás előtt, kivesszük a vöröshagymát.
A vajon meg dinsztelem. virsli, lime kakukkfű és a tárkony kivételével az összes hozzávalót. Ha zöldségek megpuhultak, hozzáadom a virslit, lime-ot, kakukkfüvet és a tárkony 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A csillagánizzsal ízesítve puhára főzzük a tejben és a tejszínben. A tűzről levéve eltávolítjuk a csillagánizst, ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, zsírjára sütjük. Ezután tesszük bele a karikákra vágott póréhagymát, azt kissé megfonny...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA vöröshagymát megtisztítom és apróra vágom, a sárgarépát megtisztítom, karikákra szeletelem, a gyökeret elég 4-6 darabra hasítani, a zöldpaprikából kivágom a magokat és a csutkát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű