1 fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, ½ csokor zeller zöld, 1 kanál apróra vágott petrezselyem zöld, 1 kis pohár tejföl, 2 ek finomliszt, 5 dkg eperlevél, 2 ek étolaj, 1 kk. pirospaprika, őrölt fehér bors, ételízesítő, só
1. Kevés olajon megdinszteljük a zöldségeket.
2. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá.
3. Beletesszük a karfiolt, egész vöröshagymát, pirospaprikát.
4. Felöntjük vízzel és puhára főzzük.
5. Mielőtt teljesen megpuhulnak a zöldségek, beletesszük a tésztát, zellert és a petrezselymet.
6. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a levest.
7. Habarás előtt, kivesszük a vöröshagymát.
A bacont apró kockákra daraboltam, majd jó ropogósra sütöttem. Kiszedtem tányérkára,ezt használtam majd a díszítéshez. A zsírjához hozzáadtam az apróra darabolt vöröshagymát és fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmosom és odateszem főni hideg vízben. Amikor feljön a habja kis lyukú szűrővel leszedem. Mehet bele a só,bors és sorban a megtisztított zöldségek. Gyöngyözve hagyom...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes2-3 evőkanál olajból és a lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a fokhagymát, fűszerezzük, majd felforraljuk. Ekkor bel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zellert és a burgonyát kockázd fel. A zöldjével együtt tedd fel főni, és fűszerezd. Ha megpuhult, hagyd kihűlni, és vedd ki a zöldjét, ezután turmixold össze a joghurttal. Tedd b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű