5 tojássárgája, 35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dl kávé és tej, 2-3 dl alkohol
1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk.
2. 5 dl erősre főzött feketekávét és tejet adunk hozzá, végül 2-3 dl alkoholt keverünk bele.
3. Üvegbe töltjük, néha felrázzuk. 3 nap múlva fogyasztható, de akkor a legjobb, ha sokáig hagyjuk állni: krémszerűvé sűrűsödik.
A virágokat nem poros út mellett szedem! Levágom a szárát közben alaposan átnézem nehogy bogár legyen benne. A cukorból és a vízből sűrű szirupet főzök és lehűtöm Beleteszem a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűSzemezzük le a virágokat! Vigyázni kell, hogy a zöld rész ne maradjon benne. Ezután a cukrot a vízben felfözzük. A virágokat hideg vizzel lemossuk, leöblítjük, leszűrjük, majd a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részt ne vágjuk le. Tegyük a héjat egy üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍzlés szerinti mennyiségű hideg vízzel hígítjuk a bodzaszörpöt. Beledobjuk a felszeletelt barackot, és hűtőbe tesszük 1 órára. Sok jégkockával kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű