5 tojássárgája, 35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dl kávé és tej, 2-3 dl alkohol
1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk.
2. 5 dl erősre főzött feketekávét és tejet adunk hozzá, végül 2-3 dl alkoholt keverünk bele.
3. Üvegbe töltjük, néha felrázzuk. 3 nap múlva fogyasztható, de akkor a legjobb, ha sokáig hagyjuk állni: krémszerűvé sűrűsödik.
Kedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük. 2. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk. 3. A gyüm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás cukrokat elkeverjük a tojássárgájával, majd hozzákeverjük a sűrített tejet. Hozzáöntjük a rumot, a vodkát, és végül a tejszínt is belecsurgatjuk. Hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű