Mértékegység az evőkanál
1 fokhagyma granulátum, 1 vöröshagyma granulátum (elhagyható), ½ gyömbér, ½ fűszerpaprika, ½ fehér bors, ½ koriander (ha mag, akkor durvára törve, őrölve), ½ kurkuma, ½ kömény, ½ fekete bors, ½ mustármag (durvára zúzva), ½ babérlevél (szintén összezúzva), ½ cukor, ½- 1 só
1. A keleti konyha íz világa, amit bátran használhatunk különféle húsokhoz, zöldségekhez, de akár köretekhez.
2. A húsokhoz a sütés előtt használjuk, mint egy pácot, a zöldségekhez és köretekhez a készítés közepén vagy az utolsó fázisában használjuk.
3. Olajjal kikeverve alkalmas pácolásra és utólagos ételízesítésre is.
A legjobb, ami egy sülttel történhet, az a chimichurri.... ! Finoman megaprítom a petrezselymet, fokhagymát, chilit, kaliforniai paprikát. Összekeverem az olivaolajat a borecet...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A megmosott levelet apróra vágjuk, sóval elkeverjük (5 evőkanálnyi zöldhöz 1 evőkanálnyi sót adjunk), kis üvegekbe szorosan betömjük, a tetejére is sót hintünk, lekötjük és hűvö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is. Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű