6 kivi, 1 ananász, ½ l ananászlé, ½ l narancslé, 2 dl citromlé, 2 üveg 0,7 l-es száraz pezsgő
1. A kiviket meghámozzuk, négy részre vágjuk és felszeleteljük.
2. Az ananászt meghámozzuk, a középső fás részt kivágjuk, és a gyümölcshúst kis kockákra aprítjuk.
3. A gyümölcsöket a lehűtött gyümölcslevekkel együtt egy bólés tálba öntjük. A pezsgő hozzáadása előtt a bólét 1 napig hűtőszekrényben is tárolhatjuk. Így a gyümölcsízek jól összeérnek, a frissítő még harmonikusabb ízű lesz.
4. Tálalás előtt felöntjük a két üveg pezsgővel.
1. Ha gyerekeknek készítjük, alkoholmentesen is nagyon finom a bólé. A két üveg pezsgő helyett használjuk gyömbéres üdítőt.
Törd össze a gyümölcsöt, tedd a tejbe a fagyi felét, hbverővel verd fel, tedd pohárba, a maradék fagyit tedd a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk a cukorral, tehát készítünk egy szirupot. Ezt hidegre tesszük. Közben a megmosott, megpucolt epret összeturmixoljuk a citrom/lime levével (a citrom/lime húsát...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűRakjuk a jégkockákat shakerbe és öntsük hozzá a rumot ( lehetőleg Bacardit ), a limelevet, a cukorszirupot és a Grenadine-t. Rázzuk jól össze, majd szűrjük le koktélos pohárba. D...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűRépát, tököt, almát kockára vágva megfőzzük. ( az almát külön) ,annyi vízben,hogy ellepje. Ha kihűlt a saját levével együtt turmixoljuk. Egy nagyobb tálba öntve, hozzáadunk még nar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű