1 kg füstölt kocsonyahús (fej, láb, csülök, bőrke, farok), 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 20 szem egész bors, 10 dkg leveszöldség, só, paprika.
1. A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom.
2. A zöldségeket megtisztítom.
3. Egy nagy fazékban 2 liter hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket, a fűszerekkel, a sóval és a zöldségekkel együtt.
4. Többször lehabozom, majd lassú tűzön puhára főzöm.
5. Tetejét kicsi állás után lezsírozom, a levét tiszta fehér kendőn át tányérokba szűröm, a húst lecsontozva elosztom a tányérokba (a lé lepje el a húst).
6. A kocsonya tetejét dermedés után paprikával szórom meg.
1. A tejszínt a cukorral kemény habbá verem és lazán belekeverem a tormát, a mustárt és a borsot. 2. A sonkatekercseket megtöltöm a tormahabbal, mindkét végét reszelt tormába m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A túrót, a krémsajtot és a vajat egy tálba tesszük, fűszerezzük és robotgéppel összedolgozzuk. 2. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, majd apróra szeleteljük és belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat keményre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Megpucoljuk, levágjuk a felső harmadát, és a sárgáját kikanalazzuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a töltetlék többi részét ízlés sze...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes1. A kemény tojásokat hosszában félbevágjuk. 2. A sárgákat kivesszük és elkeverjük a túróval, zöldfűszerekkel, krémsajttal. 3. Sózzuk, borsozzuk. 4. Tehetünk még bele í...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz