2 kg láb, csülök, bőrke, 5-6 fej hagyma, 4 fej fokhagyma, 2 ek egész bors, só, paprika
1. Egy nagy fazékban hideg vízben (adagonként kb. 4 dl) odateszem a megtisztított húsféléket, a sóval és a fűszerekkel együtt.
2. Puhára főzöm.
3. Tetejét kicsi állás után lezsírozom, a levét tányérokba szűröm, a húst lecsontozva elosztom a tányérokba.
4. A kocsonya tetejét dermedés után paprikázom.
• Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és krémesítsd. Ízlés szerint adj hozzá pár csepp citromlevet is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és félbevágjuk. 2. A tojás sárgákat kiszedjük, sajtreszelőn lereszeljük (vagy villával összetörjük), hozzáadjuk az ízesítőket, és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojást és a répát megfőzzük, a sonkával az uborkával és a hagymával együtt felkockázzuk. 2. A tejfölt, majonézt összekeverjük, ízesítjük és belekeverjük a zselatin fixet, m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEste ledarálni, sózni, borsozni, 25 dkg tejet belevegyíteni és egy éjszakára a hűtőbe tenni. Másnap sütőpapírra szétnyomkodni 1 cm-nél vékonyabb rétegben megkenni mustárral rára...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz