1 kanál zsír, 3 kanál liszt, 1 kanál köménymag, só
1. A zsírt feltesszük a liszttel pirítani.
2. Folytonos kevergetés mellett szép sötétbarnára pirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen.
3. Köménymagot teszünk bele, és rögtön föleresztjük vízzel.
4. Megsózzuk, és jól felforraljuk.
5. Azután levesszük a tűzről, mert ha tovább forr, kellemetlen íze lesz.
6. Tálalás előtt a levest leszűrjük.
7. Tálaláskor pirított zsemlekockákat adunk hozzá.
Húsokat megmossuk. Erős hüvelyk ujjnyi kockákra vágjuk. Nagy lábosban vajon vagy forró olajon fehérre pirítjuk. Vízzel felöntjük, majd beletesszük a babérlevelet, fél húsleveskocká...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézElsőként a bacont darabolom fel, de nem kell nagyon a fine dining-ra törekedni, mert egy serpenyőben úgyis összepirítjuk a bacon darabokat. Ahogy a szalonna darabkák megpirultak, ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az újhagymát megfuttatom kókuszolajon, majd hozzáadom a fokhagymát és a fűszereket. Pár percig pirítom, majd rádobom a megmosott, ujjnyira darabolt zöldspárgát. 2. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is c...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes