menu

Családireceptkönyv.hu

Körözöttel töltött zöldpaprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek mustár, 1 ek őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, köménymag, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


1. A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük.

2. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és köménymaggal fűszerezzük.

3. Néhány evőkanálnyi sörrel jól kikeverjük.

4. A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, vízzel kiöblítjük és lecsöpögtetjük.

5. A körözöttet jó szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra, behűtjük.

6. Tálaláskor a töltött paprikákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk minden szeletre egy-egy ringlit helyezve, salátalevelekkel bélelt tálra tesszük.

Körözöttel töltött zöldpaprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Varsói töltött karaj
Varsói töltött karaj

A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós lencse pástétom
Diós lencse pástétom

A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Leszűrjük, de a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk. Amíg fő a lencse egy száraz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hideg töltött paradicsom
Hideg töltött paradicsom

1. A paradicsomok kalapját levágjuk és alul is levágunk belőlük egy kicsit, hogy megálljanak. 2. Hegyes kis késsel kivájjuk a belsejüket és az üres paradicsomokat elrendezzük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Körözöttel töltött zöldpaprika
Körözöttel töltött zöldpaprika

1. A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük. 2. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk