4 dl víz, 30 dkg cukor, fél citrom leve, 3 dl 30%-os tejszín, fél rúd vanília, 4 dl rum vagy ízlés szerint
1. Egy edényben felforraljuk a vizet.
2. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és felaprított hüvelyét, majd az egészet együtt lassú tűzön kevergetve főzni kezdjük.
3. Amikor a cukor már elolvadt, folyamatos keverés mellett apránként, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tejszínt, és továbbra is lassú tűzön az egészet forrásig melegítjük.
4. A tűzről levéve 2-3 órán át állni hagyjuk.
5. A kihűlt tejszínes keverékhez barnarumot keverünk, majd átszűrve üvegekbe töltjük a krémpuncsot. A rum mennyiségét természetesen ízlésünk szerint változtathatjuk.
6. Hűtőszekrényben tároljuk, mielőtt poharakba töltenénk, rázzuk össze az üvegben.
7. Azonnal fogyasztható.
Az Y poharat kikészítjük, és jeget teszünk bele, hogy lehűtsük. A shaker-be jeget teszünk, és sorba az összes összetevőt belemérjük. Jól összerázzuk. Az Y pohárból a jeget kiönt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűNagyot csalódtam, amikor kilenc évvel ezelőtt, Svájcban, belekortyoltam egy pohárba, amiben egy kívánatos, pirosas ital volt. Savanykás, fanyar, cseppet sem édes íze először meghök...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz epret feldaraboljuk, hozzáadjuk a citrom levét és a porcukrot, majd botmixerrel pürésítjük. Ezután leszűrjük, és beletöltjük a pezsgőspohár alsó 1/3-ába. Félig felöntjük pezsgő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű