bacon szalonna, füstölt kolbász, sárga és fehér répa, vöröshagyma, só, liszt, 1 kk pirospaprika, krumpli, 1 babérlevél, pár szem egész bors, 1/2 pohár tejföl
1. Bacon szalonnából csak egy keveset, (diétás adagot!) csíkokra vágunk, kisütjük a zsírját, s azon pirítjuk meg a karikára vágott füstölt kolbászt, ha megsült, kiszedjük a zsírból a szalonnát és a kolbászt is, félretesszük.
2. A visszamaradt zsíron, fedő alatt megdinszteljük a karikára vágott sárga és fehér répát, ha kész, azt is kiszedjük egy másik tányérra.
3. A zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, és megszórjuk liszttel, ha már van egy kis színe, rászórunk egy kanálnyi pirospaprikát.
4. Felöntjük vízzel, beletesszük a kockára vágott krumplit, a már megdinsztelt zöldséget, 1 babérlevelet, pár szem egész borsot, sót és puhára főzzük.
5. Ha már puha a zöldség és a krumpli is, beleforraljuk a kolbászkarikákat, és egy fél pohár tejfölt is.
Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hog...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűSütőt előmelegítjük (190 fok, légkeverés). A fokhagymák felső részét kb. 1 cm vastagságban levágjuk, és a levágott felével felfelé belerakjuk őket egy alufóliába, öntünk rá egy k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézA fölengedett fácánt és a marhahúst többször váltott langyos vízben megmossuk, nagy fazékba rakjuk. Annyi – kb. 2.5 liter – hideg vízzel öntjük le, hogy bőven ellepje. Nagy lángon...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk, és egészen apró kockákra összevagdaljuk a fokhagymával együtt. A vajat óvatosan felmelegítjük, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beleszórjuk a h...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű