40 dkg burgonya, 8 dkg lebbencstészta, 5 dkg füstölt szalonna, 1 közepes vöröshagyma ,5 dkg lecsó, fűszerpaprika, őrölt bors, só
1. A szalonnát vágd apró kockákra, egy tágas edényben süsd ki és szedd ki a zsírból.
2. A zsírjában fonnyaszd meg a vöröshagymát, utána húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, add hozzá a felkockázott krumplit, majd visszatéve pirítsd üvegesre, ízesítsd lecsóval, őrölt borssal és sóval.
3. Öntsd fel hideg vízzel és lassú tűzön főzd. Közben a lebbencstésztát sütőben pirítsd világosbarnára, majd a szalonnakockákkal együtt ad a leveshez, s így főzd készre.
Egy edényben felmelegítettem a kókuszolajat, beletettem a zúzott fokhagymát, apróra vágott chilit és a curry pasztát. A curry pasztából lehet adalék- és cukormenteset kapni, én gya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fennt
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát Másfél óra főzés után megkóst...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkehust jol megmossuk , majd hidegvizben odatesszuk foni. A habot a tetejerol leszedjuk, Mikor megfott a hus, kivesszuk a hust a fazekbol, egy tanyerra tesszuk. Ha kihult le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű