60 dkg sertés hús, 1 közepes fej édes káposzta, zsír vagy olaj, 1 fej hagyma, 2-4 paradicsom, 2 ek liszt, só, bors, pirospaprika, tejföl
1. A hagymát apró kockákra vágva zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával hozzátesszük a kockákra megvágott húst, a kis kockákra vágott káposztát, a lehámozott apróra vágott paradicsomot, felöntjük annyi vízzel hogy a káposztát ellepje.
2. Hozzátesszük a megvágott csombort, kaprot, sót, borsot.
3. Lefödve, lassú tűzön puhára pároljuk.
4. Amikor az étel kész, utána sózzuk, és liszthabarással besűrítjük.
5. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
A zellert apróra, a krumplit nagyobb darabokra vágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel együtt feltesszük főni. Egy kicsit megsózzuk. Addig főzzük, amíg a zeller teljesen megpuhul. Kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát hámozd meg, vágd kockákra. Olajon párold üvegesre, és engedd fel a levessel annyira, hogy ellepje a hagymát. Sózd, borsozd és főzd 30 percig. Add hozzá a tejszínt, és...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA húst megmosom és apró kockára vágom. A zöldségeket megpucolom, megmosom és felaprítom. Egy serpenyőben a húst 3 kanál olajjal kicsit megpirítom, majd fedő alatt párolom. Egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a rántást elkészítem, lisztet az olajon megpirítom,és mielőtt teljesen megpirulna beleteszem a megtört fokhagymát,és együtt piritjuk egy keveset. Leveszem a tűzhelyről és a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű