40 dkg burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej hagyma, 1 szál zellerzöld, 3 dkg liszt, só, 1 kk. pirospaprika
1. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, ezután 1,2 liter sós vízben a zellerlevéllel és a megtisztított, de egészben hagyott hagymával puhára főzzük.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd a pörcöt kiszedjük.
3. A visszamaradt szalonnazsírból a liszttel rántást készítünk, pirospaprikával meghintjük, egy kevés hideg vízzel felengedjük, és a levesbe öntjük.
4. A pörcöt beledobjuk, és még egyszer felforraljuk.
Szalonna helyett karikákra vágott kolbásszal is gazdagíthatjuk.
A tojásfehérjét villával habosra verjük, belerakjuk a sárgáját, és a grízt apránként. A galuskákat meleg vizes kanállal szaggatjuk. Forrásban lévő vízben megfőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban vajat és kevés olajat forrósítok, beledobom a kockára vágott hagymát, megpirítom, rászórom a lisztet, kicsit megpirítom, felöntöm egy kis hideg tejjel és turmixolom, m...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, ezután 1,2 liter sós vízben a zellerlevéllel és a megtisztított, de egészben hagyott hagymával puhára főzzük. 2. A szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű