menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros gombaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 5-6 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, petrezselyem

csipetke: 1 tojás, liszt

Elkészítés:


1. A felhevített vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, a zöldséget, és egy csésze vizet ráöntve néhány percet pároljuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával ízesítjük.

2. Ha már majdnem puha a zöldség, beletesszük a kockára vágott hámozott paradicsomot és a zöldpaprikát, még 3 csésze vizet öntünk hozzá, és készre főzzük.

3. A tetejére vágott petrezselymet szórunk, csipetkét szaggatunk bele.

4. Készíthetjük tejföllel is.

Magyaros gombaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói vöröslencseleves
Marokkói vöröslencseleves

Elkészítés: Egy 3 literes vagy annál nagyobb fazékkal dolgozz, olvaszd meg a vajat közepes lángon. Ha olajat használsz, öntsd a fazékba. Add hozzá a hagymát, paprikát és a fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sültparadicsom-krémleves
Sültparadicsom-krémleves

A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig keresztben vágd el. A fűszernö...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves

A hagymát apró kockára vágva megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. A paradicsom héját lehúzzuk (pá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi diós szárnyaskrémleves
Karácsonyi diós szárnyaskrémleves

A tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk