50 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 5-6 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, petrezselyem
csipetke: 1 tojás, liszt
1. A felhevített vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, a zöldséget, és egy csésze vizet ráöntve néhány percet pároljuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával ízesítjük.
2. Ha már majdnem puha a zöldség, beletesszük a kockára vágott hámozott paradicsomot és a zöldpaprikát, még 3 csésze vizet öntünk hozzá, és készre főzzük.
3. A tetejére vágott petrezselymet szórunk, csipetkét szaggatunk bele.
4. Készíthetjük tejföllel is.
Elkészítés: Egy 3 literes vagy annál nagyobb fazékkal dolgozz, olvaszd meg a vajat közepes lángon. Ha olajat használsz, öntsd a fazékba. Add hozzá a hagymát, paprikát és a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig keresztben vágd el. A fűszernö...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágva megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. A paradicsom héját lehúzzuk (pá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. A húslevesbe belerakjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű