40 dkg burgonya, 2 ek liszt, 3 ek olaj, 5 dkg lecsó, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, fűszerpaprika, kömény, só
1. A megtisztított, megmosott burgonyát vágd kockákra, s másfél liter hideg sós vízben - a meghámozott, de egyben hagyott vöröshagymák társaságában - tedd fel főni.
2. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel.
3. A végén engedd fel hideg vízzel, add hozzá a lecsót és a tűzről levéve keverd simára.
4. Amikor a burgonya megfőtt, sűrítsd be a levest, s még egyszer forrald össze.
A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk és a vajon megdinszteljük. Amikor már üveges, mehet rá a borsó és a leves. Fedő alatt felforraljuk, majd, körülbelül 15 perc alatt, puhára fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA babot előző este hideg vizben beáztatjuk,majd másnap leöntjük róla a vizet és leöblitjük.A fazékban kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát,a karikára vágott r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált húst fűszerezzük sóval, borssal, egy teáskanálnyi apróra vágott zöld kaporral, hozzáadjuk a megmosott rizst és jól összekeverjük, majd vizes kézzel kis húsgolyókat készítü...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes