menu

Családireceptkönyv.hu

Málnalekvár


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


málna, kilónként 50 dkg cukor

Elkészítés:


1. Az átválogatott, hibátlan málnát nyersen áttörjük.

2. Minden kg léhez 50 dkg cukrot teszünk.

3. Erős tűzön, állandó keveréssel kb. 15 percig főzzük. A képződő habot szűrőkanállal szedjük le.

4. Ha a tányérra cseppentett íz hamar megkocsonyásodik, akkor a tűzről levéve, de még forrón öntsük előmelegített üvegekbe, kössük le, és tegyük száraz gőzbe.

Málnalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Szilvadzsem rummal
Szilvadzsem rummal

Előző nap a szilvát kimagoljuk Megszórjuk cukorral és jól összekeverjük, néha belekavarunk.Másnap feltesszük főni, sűrűn kavargatva, hogy ne égjen oda, amikor elérte a kívánt álla...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Paprikalekvár
Paprikalekvár

1. Egyenlő mennyiségű húsos zöldpaprikát és piros paradicsompaprikát megmosunk, kicsumázunk, fölszeletelünk és fedő alatt, nagyon kis lángon, hogy le ne égjen, puhára párolunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Cseresznye-banánlekvár
Cseresznye-banánlekvár

A megmosott, kimagozott cseresznyét összeturmixoljuk a banánokkal. Egy nagy lábasba öntjük a gyümölcspépet, hozzáadjuk a cukrokat és a vanília kikapart magjait, majd feltesszük fő...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sárgabarack lekvár
Sárgabarack lekvár

A sárgabarackokat megmossuk, majd kisebb adagokban forró, lobogó vízbe dobjuk egy-két percre, szűrőkanállal kivesszük, lehúzzuk a héjukat, kivesszük a magjukat és negyedekb...

Elkészítési idő: 240 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk