10 kg málna, 4 l víz, 2 dkg szalicil, 2 dkg borkősav, cukor
1. 2 napig állni hagyjuk.
2. Lecsepegtetjük, ahány kg a málnalé, annyiszor 80 dkg cukor.
Egy 5 literes üvegbe tesszük az összes alapanyagot, és vízzel feltöltjük (nem csurig, csak az üveg nyak hajlatáig). 3 hétig forrni hagyjuk. Ezután egy másik üvegbe leszívjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felmelegítjük, majd beleöntjük a cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről. Amikor még forró, akkor beletesszük a rozmaringot, majd lefedve körülbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. A gyömbért, a cukrot (vagy mézet) és a citrom levét (ha kezeletlen citromot kapunk, a héját is) egy lábasba tesszük. Felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA beleteszünk egy hatalmas csokor citromfüvet egy lábasba és felöntjük vízzel. Hűtőbe tesszük és másnapig állni hagyjuk. Másnap 10-15 percig felforraljuk, majd finom szűrőn szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű