3 liter málna, literenként 8 dl víz, 2 dkg borkősav, vagy két citrom leve, kevés tartósítószer, minden literhez 1 kg cukor
1. 3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert.
2. 24 óráig állni hagyjuk.
3. Majd ruhán átszűrjük, minden literhez 1 kg cukrot keverünk, addig hagyjuk, míg elolvad.
4. Üvegekbe szűrjük, légmentesen lezárjuk. Ízét, színét megtartja.
5. Fogyasztáskor ásványvízzel vegyítjük.
1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk. 2. 5 dl forralt, lehűtött és átszűrt tejet vagy tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a cukorszirupot készítjük el. 1 dl vizet forrni teszünk, és belekeverünk 10 dkg cukrot. Addig melegítjük, míg a cukor teljesen felolvad. A kész szirupot kihűtjük. A naranc...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMix és kész
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizsgáljuk meg, hogy a virágzatokban nem bújt-e meg egy-két bogár, majd folyó vízzel gyorsan mossuk át. Tegyük a vizet egy zárható tálba és ebbe rakjuk bele a cukrot meg a virágok...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű