2 kg málna, 4 kg cukor, 1 dkg citromsó, 1 dkg szalicil
1. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, lecsepegtetjük. A málnát leszemezzük, összeturmixoljuk, ráhintünk 1 dkg citromsót,1 dkg szalicilt, összekavarjuk.
2. Rátöltünk 3 l hideg vizet és 24 órára hűvös helyre tesszük.
3. Másnap gézen, nyomkodás nélkül lecsepegtetjük a levet, hozzáadunk 4 kg cukrot és újabb 48 órára hűvös helyre tesszük, közben sokszor felkavarjuk.
4. Amikor a cukor felolvadt, üvegekbe töltjük és dugaszoljuk. 7 liter finom szörp lesz ebből az adagból, amely felbontva sem romlik meg, évekig eláll és tökéletesen megőrzi a friss gyümölcs aromáját.
A gyömbért megtisztítom, majd apróra felszeletelem, felöntöm vízzel és beleteszem a cukrot is. Közepes lángon felforralom. Belefacsarom a citromok levét, majd a citromsavat is felo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott mentát a karikára vágott citrommal és a 2 liter vízzel 1 napig áztatjuk. Másnap hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat, és összeforraljuk a forrástól számított 15 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tejszínnel felforraljuk, ha kihűlt hozzáadjuk az aromát, vodkát és a vizet. Hűtőben hetekig eláll, hidegen kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyümölcsöket kockára vágni (almát, körtét felesleges hámozni), összekeverni, megszórni őrölt szegfűszeggel, fahéjjal, 2 citrom levével. Jöhet hozzá a cukor (barna v. nyírfacukor),...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes