1 Camping sajtkrém, 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 4 sárgarépa, 10 dkg Karaván füstölt sajt, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, petrezselyemzöld, bazsalikom, őrölt gyömbér
1. Az apróra vágott hagymát a vajon megpirítjuk, majd rátesszük a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, megszórjuk vegetával és megpároljuk.
2. Jól elkeverjük a tejföllel és megszórjuk a fűszerekkel, azután felöntjük vízzel és felforraljuk.
3. A megtisztított krumplit uborka szeletelővel vékony szeletekre daraboljuk és a forró levesbe tesszük, 10 percig főzzük.
4. Beletesszük a Camping sajtot, jól elkeverjük és a lobogó levesbe apránként, folyamatos kevergetés mellett belehintjük a reszelt Karaván sajtot.
5. Ezután már csak az ízesítést kell ellenőrizni, és kész is a finom, pikáns ízű, aranysárga leves.
A megfőzött sonka lehullott széleit apróra vágjuk, és hagymával, karalábékockákkal átpirítjuk. Tehetünk bele medvehagymát is. Felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és megfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírral/olajjal és liszttel rántást készítünk, ha már aranybarna, felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, paprikázzuk, bele tesszük a köményt. Ha felforrt a v...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyemzöldde...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz újhagymát és a vöröshagymát apróra kockázva olajon üvegesre pirítom, majd hozzáöntöm a borsót és hagyom, hogy levet engedjen. 10 percig párolom majd felöntöm kb. 4 dl vízzel. Só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű