menu

Családireceptkönyv.hu

Nokedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


350 g liszt, 2 tojás, 40 g olaj, só

Elkészítés:


1. A főzővizet megsózzuk és felforraljuk.

2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.

3. A galuskát nem szabad kidolgozni, mert kemény, rágós lesz.

4. Az összekevert masszát deszkára, tesszük, és a forrásban levő vízbe szaggatjuk.

5. Addig főzzük, amíg a galuska feljön a víz tetejére, leszűrjük, lecsepegtetjük, és olvasztott olajban felforrósítjuk, ha szükséges, utána sózzuk.

Nokedli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Späzle (présen átnyomott nokedli )
Späzle (présen átnyomott nokedli )

A lisztet egy nagyobb keverőtálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, és fakanállal összekeverjük. Annyi vízzel öntsük fel, amennyit a liszt felvesz (azaz a tészta ne legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Egészségesebb krumplipüré, pofonegyszerűen
Egészségesebb krumplipüré, pofonegyszerűen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyapüré
Burgonyapüré

1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz. 2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük. 3. A vajat, a tojássárgáját h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almapüré
Almapüré

Recept: A zöld-almát megfőzzük, mézzel, citromlével és fehérborral összeturmixoljuk. Sajttal és szőlővel tálaljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk