350 g liszt, 2 tojás, 40 g olaj, só
1. A főzővizet megsózzuk és felforraljuk.
2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a két tojást, sót és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
3. A galuskát nem szabad kidolgozni, mert kemény, rágós lesz.
4. Az összekevert masszát deszkára, tesszük, és a forrásban levő vízbe szaggatjuk.
5. Addig főzzük, amíg a galuska feljön a víz tetejére, leszűrjük, lecsepegtetjük, és olvasztott olajban felforrósítjuk, ha szükséges, utána sózzuk.
A lisztet egy nagyobb keverőtálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, és fakanállal összekeverjük. Annyi vízzel öntsük fel, amennyit a liszt felvesz (azaz a tészta ne legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz. 2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük. 3. A vajat, a tojássárgáját h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRecept: A zöld-almát megfőzzük, mézzel, citromlével és fehérborral összeturmixoljuk. Sajttal és szőlővel tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű