8 db kisebb, kemény paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, 1 csomó retek, 1 csomó újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só
1. A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kiskanállal kiszedjük (ezt másra használjuk föl).
2. A füstölt sajtot a megtisztított retekkel együtt, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk és összekeverjük a vékonyan fölkarikázott újhagymával, megsózzuk.
3. A sajtos-zöldséges keveréket a fél paradicsomokba halmozzuk, fölaprított petrezselyemmel meghintjük.
4. A megtöltött paradicsomkosárkákat salátalevéllel bélelt tálon kínáljuk, vagy pástétomok, fölszeletelt húsok mellé adjuk.
A pirított kenyérkockák elkészítése: Vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra. A kés lapjával (vagy fokhagymanyomóval) préseljük össze a 2 nagy gerezd fokhagymát. Egy tálban ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat meghámozom, tojásszeletelővel felszelem. 2. Felváltva úgy ragasztgatom a majonézzel a karikákat, (2 tojásból lesz egy és két vége megmarad), hogy hosszú tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejfölt a sajtkrémmel és borssal összekeverjük, és állni hagyjuk. Beletesszük a többi hozzávalókat, és jól összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit kevés vízen puhára pároljuk, leszűrjük, villával összetörjük, majd belekeverjük az összes hozzávalót, és megtöltjük a sonkaszeleteket.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű