1 közepes vöröskáposzta, 1 közepes vöröshagyma, 1 alma, 1 kk egész köménymag, 2-3 babérlevél, só, 2 dl víz, 1 púpozott ek kristálycukor, 1,5 dl étolaj, 1,5 dl 6%-os borecet
1. A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig.
2. Az almát meghámoztam, kimagoztam és lereszeltem.
3. A vöröshagymát is megpucoltam, kis kockára vágtam, majd étolajon megfonnyasztottam.
4. Ekkor rátettem a káposztát, ráöntöttem a vizet, hozzákevertem a reszelt almát, így párolódott 15 percig.
5. Ekkor tovább ízesítettem, rászórtam a cukrot, hozzátettem a babérlevelet és az ecetet, adtam hozzá még egy kis vizet.
6. Így párolódott még fedő nélkül, sűrűn kevergetve 10 percig.
1. A krumplit kettévágjuk hosszában és bevagdossuk vízszintesen. 2. Egy tepsire rakjuk, (én locsoltam alá egy kis olajat egy kis vízzel, mert féltem, hogy leég) megkentem olvas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vajjal egy tálban felforraljuk. Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat megmossuk, majd megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihult, meghámozzuk, és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kiken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük. A galuskákat galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal a forró, sós vízben kifőzzük. Akkor van kész ha feljön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű