menu

Családireceptkönyv.hu

Pilisi sertésgulyás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dkg füstölt szalonna, 1 nagy hagyma, 1 ek pirospaprika, 40 dkg sertéslapocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk köménymag, 1 ek gulyáskrém, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 zellerlevél, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, 2 ek csipetke, só

Elkészítés:


1. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk.

2. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst.

3. Fokhagymával, köménymaggal, gulyáskrémmel, sóval fűszerezzük és gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.

4. Ezután kb. 1,5 l vízzel felöntjük.

5. Beletesszük a megtisztított, hasábba vágott vegyes zöldséget, zöldpaprikát.

6. Közepes tűzön főzzük.

7. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a nagy kockára vágott burgonyát, majd 10 perc múlva a csipetkét is.

8. Erős tűzön készre főzzük.

Pilisi sertésgulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös zöldbableves
Tejfölös zöldbableves

A megtisztított, felaprított zöldbabot kb. 2,5 l vízben feltesszük főni, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát, a szétpaszírozott fokhagymát, sóval, vegetával és pirosaranny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LENCSE GULYÁS
LENCSE GULYÁS

Olajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára vágott zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SALÁTÁS BABLEVES
SALÁTÁS BABLEVES

A babot előző este beáztatjuk, majd másnap bő vízben egy fej hagymával - tetszés szerint apróra vágva, vagy egészben hagyva - enyhén sózva feltesszük főni. Amikor a bab megpuhu...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Hagymakrém leves
Hagymakrém leves

Az összevágott hagymákat megdinszteljük a Ramán. Rászórjuk a lisztet, felengedjük húsleveslével. Hagyjuk összeérni, majd beletesszük a fűszereket és a tömlős sajtot. Lassú tűzön fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk