6 dkg füstölt szalonna, 1 nagy hagyma, 1 ek pirospaprika, 40 dkg sertéslapocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk köménymag, 1 ek gulyáskrém, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 zellerlevél, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, 2 ek csipetke, só
1. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk.
2. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst.
3. Fokhagymával, köménymaggal, gulyáskrémmel, sóval fűszerezzük és gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.
4. Ezután kb. 1,5 l vízzel felöntjük.
5. Beletesszük a megtisztított, hasábba vágott vegyes zöldséget, zöldpaprikát.
6. Közepes tűzön főzzük.
7. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a nagy kockára vágott burgonyát, majd 10 perc múlva a csipetkét is.
8. Erős tűzön készre főzzük.
A megtisztított, felaprított zöldbabot kb. 2,5 l vízben feltesszük főni, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát, a szétpaszírozott fokhagymát, sóval, vegetával és pirosaranny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára vágott zö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk, majd másnap bő vízben egy fej hagymával - tetszés szerint apróra vágva, vagy egészben hagyva - enyhén sózva feltesszük főni. Amikor a bab megpuhu...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KönnyűAz összevágott hagymákat megdinszteljük a Ramán. Rászórjuk a lisztet, felengedjük húsleveslével. Hagyjuk összeérni, majd beletesszük a fűszereket és a tömlős sajtot. Lassú tűzön fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes