menu

Családireceptkönyv.hu

Porcsalmai húsgombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg főtt, füstölt sonka, 3 db sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 db burgonya, 1 kiskanál mustár, 1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, só, őrölt bors, 2,5 liter húsleves, kevés pirospaprika, kevés olaj, 2 dl tejföl, gombócokhoz: 50 dkg darált hús, 2 tojás, fél fej vöröshagyma, kevés zsemlemorzsa, só, őrölt bors

Elkészítés:


1. A vékony csíkokra vágott sonkát kevés olajon megpirítom, hozzáteszem a vékony karikára vágott sárgarépát és fehérrépát és együtt párolom pár percig.

2. Beleteszem a kockára vágott burgonyát és vöröshagymát, fokhagymát, a mustárt, megsózom, őrölt borssal megszórom és a húslevessel felengedem.

3. Közben elkészítem a húsgombócokat. Kevés olajon megpirítom a vöröshagymát, majd a húshoz keverem a tojásokkal és a fűszerekkel.

4. Apró gombócokat formázok belőle és amikor már majdnem puha a levesben lévő zöldség, akkor beleteszem a gombócokat és készre főzöm.

5. Ha kell még utána ízesítem. A leves tetejét megszórom kevés pirospaprikával és tejföllel tálalom.

Porcsalmai húsgombócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Tejfölös bableves
Tejfölös bableves

1. A hagymát megdinszteljük, mehet rá a hús, picit fedő alatt párolom. Utána mehetnek rá a zöldségek, kicsit pirítom, és felöntöm vízzel. A paradicsom és paprika egyben menjen bele...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellert apróra, a krumplit nagyobb darabokra vágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel együtt feltesszük főni. Egy kicsit megsózzuk. Addig főzzük, amíg a zeller teljesen megpuhul. Kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Orja leves
Avatar Nusika Kedvelnék
Orja leves

Nagy fazékba, kb 5-6 literes, hideg vízbe föltesszük az orjacsontot, annyi vízzel, hogy ellepje.Fölforraljuk, majd vagy leöntjük ezt a levet, vagy csak leszedjük a keletkezett habo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar VÖRÖSLENCSE LEVES KOLBÁSZ-CHIPSSZEL
VÖRÖSLENCSE LEVES KOLBÁSZ-CHIPSSZEL

Először is fogjátok a vöröshagymát és kevés olajon kezdjétek el párolni. A répát pucoljátok meg, vágjátok karikára és dobjátok a hagyma mellé. Ami mindenképp kell bele, az egy kis...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk