4 db főtt tojás, 15 dkg pulykasonka, 3 szál zöldhagyma, 2-3 ecetes uborka, 1 tojásból házi majonéz (tojás sárga, mustár, olaj, só)
1. A tojásokat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2. A sonkát egy másik tányérban szintén lereszeljük.
3. Az uborkát apró kockára vágjuk és a zöldhagymát karikára vágjuk.
4. Elkészítjük a majonézt és egy nagyobb vagy több kisebb, mély tálaló tálba rétegezzük a hozzávalókat.
5. A tál aljára egy kevés majonézt csorgatunk, belerakjuk a sonkát, ráhalmozzuk az uborkát, rákenünk egy adag majonézt, majd erre jön a reszelt tojás illetve a zöldhagyma.
6. A tetejére kenjük a maradék majonézt és zöldhagymával díszítjük.
7. Tálalásig hűtőben tartjuk.
A joghurtot és a tejszínt keverjük össze alaposan, majd szórjuk bele a sót. Érdemes kóstolgatni, mert nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése. Úgy érdemes sózni, hogy épp egy kicsivel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz átválogatott babot egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és friss vízben, a babérlevéllel fűszerezve, 1 csapott kiskanál sóval ízesítve puhára főzzük. Ha főzől...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukorica levét leöntjük. A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd az egészet összekeverjük a kukoricával.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűElőször kb. fél liter vizet felforralunk, közben sajtot folpackba csomagoljuk, majd sütőzacskóba tesszük és forrásban lévő vízbe rakjuk kb 20-25 percre, ha nem puhult meg egésze...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű