2 kg ribizli, 1 dkg citromsó, 1 dkg szalicil, 2 l víz, 4 kg cukor
1. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, lecsepegtetjük.
2. A ribizlit leszemezzük, összeturmixoljuk, ráhintünk 1 dkg citromsót,1 dkg szalicilt, összekavarjuk.
3. Rátöltünk 3 l hideg vizet és 24 órára hűvös helyre tesszük.
4. Másnap gézen, nyomkodás nélkül lecsepegtetjük a levet, hozzáadunk 4 kg cukrot és újabb 48 órára hűvös helyre tesszük, közben sokszor felkavarjuk.
5. Amikor a cukor felolvadt, üvegekbe töltjük és dugaszoljuk. 7 liter finom szörp lesz ebből az adagból, amely felbontva sem romlik meg, évekig eláll és tökéletesen megőrzi a friss gyümölcs aromáját.
A golyócskákat a tejjel és a cukorral egy magas keskeny edénybe tedd, majd botmixerrel adj neki egy kicsit. ? Add hozzá a tejszínt és a vodkát, majd ismét nyomj rá pár fordulatot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát és a répát meghámozzuk, majd az almával együtt megmossuk. Először a gyömbért, majd a zöldségeket és az almát is betesszük a gyümölcscentrifugába. (A sorrend azért fontos,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA megmosott és kimagozott cseresznyét összeturmixoljuk az eperrel. Hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot (én édesítővel készítettem), a citrom kicsavart levét és a baracklevet. Jól ös...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük. Pohárba töltjük, friss mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű