készíthető bármilyen gyümölcsből (alma, szilva, birsalma, körte, őszibarack, stb.)
1. 3 kg feldarabolt gyümölcshöz hozzáadunk 1 kg cukrot, 1 evőkanál citromsavat és 1 liter vizet.
2. Ezt turmixgéppel pürésítjük, majd felforraljuk.
3. Ha jól megrotyogtattuk, hozzáadunk 7 liter vizet és ezt is felforraljuk.
4. Attól függően, hogy szeretnénk-e még dunsztolással bajlódni, vagy sem, rakunk hozzá 1 kávéskanál Na-benzoátot.
5. Ha rakunk hozzá tartósítószert, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy forrón üvegekbe töltjük és esetleg száraz dunsztba helyezzük.
A meghámozott és felkockázott almát, az epret, a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot összeturmixoljuk. Felöntjük 5 dl tejjel, majd megint megpörgetjük. Kiöntjük egy bögrébe, egy c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forró csoki elkészítéséhez tördeld apró darabokra a csokoládét, és tedd bele a bögérbe, amiben fel fogod szolgálni az italt.Forrald fel a tejszínt, amíg apró buborékok meg nem je...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixoljuk a málnát a citrom levével, az áfonyalével és a mézzel, majd felöntjük az ásványvízzel. Tipp: a felöntéshez ásványvíz helyett használhatunk tonikot vagy pezsgőt.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gondosan kimérjük, egy keverőtálba rakjuk, és egy mixer segítségével lassan összedolgozzuk. Amikor krémes állagúra turmixoltuk, átöntjük egy tiszta üvegbe, és a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű