40 dkg edami, vagy trappista sajt, 5 db főtt tojás, 1 dkg margarin, 1 doboz mackósajt, 12 szelet gépsonka, só, bors, apróra vágott petrezselyem
1. A sajtot forrásban lévő vízbe tesszük, majd elzárjuk a gázt alatta.
2. Kb. 15-20 percig hagyjuk benne, amíg nyújthatóvá válik.
3. Utána kivesszük, lecsepegtetjük, téglalap alakúra nyújtjuk.
4. Sonkaszeleteket fektetünk rá, majd megkenjük a krémmel.
5. Krém: a mackósajtot a reszelt, főtt tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel összekeverjük.
6. Miután felkentük a sonkás sajtra, összetekerjük.
7. Folpackba csomagoljuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük.
8. Szeletelve tálaljuk.
9. Kipróbáltam, hogy még füstölt sajtot is tettem a töltelékbe, de készítettem mackó sajt helyett zöldfűszeres sajtkrémmel is.
1. A tojásokat megfőzöm, lehűtöm, kettévágom. 2. A sárgáját kiveszem és összegyúrom a többi hozzávalóval. 3. A masszát habzsákkal visszatöltöm a fél tojásokba. 4. Tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A paprikát megmossuk, a húsát kis ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd föl apróra a hagymát, és nem túl vékony (kb. 5-8 mm-es) szeletekre a gombát Mindenképpen fontos, hogy a gombának legyen tartása, ezért inkább kicsit vastagabbak, mint vékonya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSpenót rolád friss sajttal,vörösboros eper öntettel A spenót leveleket alaposan megmosom, majd a leveleken maradt víz cseppekkel megpárolom, ez csak néhány perc, közben a tojáso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes