40 dkg trappista, 6 db kockasajt (tejszínes, lágy, kenhető), 20 dkg vaj, kb. 20 dkg felvágott (téliszalámi, vagy füstölt sonka, vagy párizsi vagy főtt comb), 3 - 4 szem kicsi ecetes uborka (nyáron 1 - 2 szem kicsi TV paprika, vagy 1 - 2 szem paradicsom)
1. Edénybe vizet forralunk, majd ha felforrt, félrehúzzuk és beletesszük 20 percre a 40 dkg trappistát, fedővel letakarjuk (a víz lepje el!).
2. Közben elkészítjük a tölteléket: a kockasajttal elkeverjük a vajat, a nagyon apróra vágott felvágottat és uborkát.
3. A trappistát kivesszük a vízből, és gyúródeszkán kb. 1/2 cm-re nyújtjuk.
4. Rákenjük a tölteléket, és felcsavarjuk.
5. Alufóliába tesszük és lehűtjük.
6. Tálaláskor 1/2 cm szélesre szeleteljük.
1. A paradicsomok kalapját levágjuk és alul is levágunk belőlük egy kicsit, hogy megálljanak. 2. Hegyes kis késsel kivájjuk a belsejüket és az üres paradicsomokat elrendezzük e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Vágd kisebb kockákra a főtt burgonyát és a főtt tojást. Sózd meg és vágd bele a kaprot . Vékony karikákra vágd a zöldhagymát és szórd rá . Egy külön edényben keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű80 dkg csirkemellfilé darálva+ 10 dkg füstölt szalonna szintén darálva.ezt összeforgatod fűszerezed.só,bors,fokhagyma,pici delikát.jól össze dolgozod. Lehet bele tenni apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szeletelt sajtot sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórjuk a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe rakjuk, éppen, hogy kissé megolvadjon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű