1 kg gyümölcs (csak ki magvazva), 1 kg cukor 0,5 l víz, 1 kk citromsav
1. A gyümölcsöt felfőzöm a vízzel, egy szűrőn átszűröm, hogy ne legyen eres, vagy konyharuhába tekerve kinyomkodom.
2. Hozzákeverem a citromsavat, felfőzöm ismét minimum 3 percig.
A hozzávalókat egy pohárba tesszük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűTiszta szeszbe beáztatjuk a darabokra tördelt vaníliát, és 5 napig állni hagyjuk. Akkor a cukorból szörpöt főzünk, és lehűtve hozzákeverjük a többihez. Cseresznye- vagy meggylével...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA fagyaszott epret és banánt hagyjuk kissé kiengedni, ezután a gyümölcslével összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, friss eperrel díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzőcsokoládét kis tűzön kevés vízben felolvasztjuk. Közben a tejet a cukorral és a vaníliarúddal,fűszerkeverékkel felforrósítjuk, majd állandó keverés mellett, vékony sugárban a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű