60 dkg csiperkegomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 ek étolaj, 3 dl ketchup, 1 cs petrezselyem, só, 1 kk reszelt citromhéj
1. A gombát megtisztítjuk, a hagymát fölaprítjuk, majd mindkettőt az olajon megpároljuk.
2. A tűzről levéve megsózzuk, hozzáadjuk a ketchupot, a reszelt citromhéját és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
3. Jól behűtjük.
Aki szereti, citromszeletekkel is díszítheti.
--az uborkát hámozzuk,kockára vágjuk --almát hámozzuk ,kockára vágjuk joghurtot elkeverjük sóval ,apritott friss kaporral,zúzott fokhagymával az egészet ősszekeverjük tálalás...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű1. Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. 2. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). 3. Ebbe belekeverjük az uborkát, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát legyaluljuk. Megsózzuk. A paprikát és hagymát is hozzászeleteljük. Elkészítjük az ecetes levet. Kb. 3-4 dl lé szükséges ennyi uborkához. Ízlés szerinti cukrot, sót és e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű