1 kg szamóca, 1,3 kg cukor, citromsav, nátrium-benzoát
1. A szamócát a szárával együtt alaposan mossuk le, így nem lesz löttyedt idő előtt a gyümölcs. Csepegtessük le, csumázzuk ki.
2. Egy nagyobb edényben rétegesen rakjuk le a szamócát, majd a cukrot, és ezt addig folytassuk, míg a gyümölcs is és a cukor is el nem fogy.
3. Arra ügyeljünk, hogy mindig gyümölccsel kezdjük a rétegezést, és a cukorral fejezzük be.
4. Másnapig hagyjuk így állni, majd a következő egy hétben minden nap alaposan keverjük össze a cukros masszát. Akkor jó, amikor a cukor teljesen felolvadt, és a szamóca szemek összeaszalódtak.
5. Ezután szűrjük le, ízlés szerint tegyünk bele citromsavat, és literenként 2 g Nátrium-benzoátot.
6. Tiszta üvegekbe töltsük a szörpöt, jól zárjuk le, és tegyük hűvös helyre.
7. Ízlés szerint hígítható, kellemes üdítőital készíthető belőle.
mindent egybe kevertem, lehet inni sima forró vízzel is de a legfinomabb forró tejjel
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy edénybe beleöntjük a vörösbort és a whiskyt. Hozzáadjuk a mézet, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillagánizst. A citromot és a narancsot elfelezzük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyél 2 liter vízbe egy egész tisztított, szeletelt citromot, egy közepes méretű pucolt, karikára vágott kígyóuborkát, 2-3 centis hámozott, szeletelt gyömbért és pár mentalevelet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat egy nagy tálban és kész is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű