1 kg szamóca, 1,3 kg cukor, citromsav, nátrium-benzoát
1. A szamócát a szárával együtt alaposan mossuk le, így nem lesz löttyedt idő előtt a gyümölcs. Csepegtessük le, csumázzuk ki.
2. Egy nagyobb edényben rétegesen rakjuk le a szamócát, majd a cukrot, és ezt addig folytassuk, míg a gyümölcs is és a cukor is el nem fogy.
3. Arra ügyeljünk, hogy mindig gyümölccsel kezdjük a rétegezést, és a cukorral fejezzük be.
4. Másnapig hagyjuk így állni, majd a következő egy hétben minden nap alaposan keverjük össze a cukros masszát. Akkor jó, amikor a cukor teljesen felolvadt, és a szamóca szemek összeaszalódtak.
5. Ezután szűrjük le, ízlés szerint tegyünk bele citromsavat, és literenként 2 g Nátrium-benzoátot.
6. Tiszta üvegekbe töltsük a szörpöt, jól zárjuk le, és tegyük hűvös helyre.
7. Ízlés szerint hígítható, kellemes üdítőital készíthető belőle.
A ribizlit szétosztjuk egy fagyasztótálca mélyedéseibe. Feltöltjük vízzel, betesszük a fagyasztóba, és jéggé fagyasztjuk. Felforralunk 6 dl vizet, leforrázzuk vele a filtereket, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromokat hámozzuk meg nagyon vékonyan, majd a héjakat dobjuk egy kancsóba a fűszerekkel együtt és öntsük fel a vodkával. Tegyük a hűtőbe legalább két hétre. A cukorból és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA panna cottához a tejszínt összemelegítjük 150 ml tejjel. A maradék tejben elkeverjük a zselatint. A fehér csokit beletördeljük a melegedő tejszín és tej keverékébe, és hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot, a vizet, a vaníliás cukrot és a cappucino-port összefőzzük. 2. Ha kihűlt, belekeverünk 3 dl tartós tejszínt és 2,5 dl rumot.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű