menu

Családireceptkönyv.hu

Szamóca szörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szamóca, 1,3 kg cukor, citromsav, nátrium-benzoát

Elkészítés:


1. A szamócát a szárával együtt alaposan mossuk le, így nem lesz löttyedt idő előtt a gyümölcs. Csepegtessük le, csumázzuk ki.

2. Egy nagyobb edényben rétegesen rakjuk le a szamócát, majd a cukrot, és ezt addig folytassuk, míg a gyümölcs is és a cukor is el nem fogy.

3. Arra ügyeljünk, hogy mindig gyümölccsel kezdjük a rétegezést, és a cukorral fejezzük be.

4. Másnapig hagyjuk így állni, majd a következő egy hétben minden nap alaposan keverjük össze a cukros masszát. Akkor jó, amikor a cukor teljesen felolvadt, és a szamóca szemek összeaszalódtak.

5. Ezután szűrjük le, ízlés szerint tegyünk bele citromsavat, és literenként 2 g Nátrium-benzoátot.

6. Tiszta üvegekbe töltsük a szörpöt, jól zárjuk le, és tegyük hűvös helyre.

7. Ízlés szerint hígítható, kellemes üdítőital készíthető belőle.

Szamóca szörp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Ribizlis teakoktél
Ribizlis teakoktél

A ribizlit szétosztjuk egy fagyasztótálca mélyedéseibe. Feltöltjük vízzel, betesszük a fagyasztóba, és jéggé fagyasztjuk. Felforralunk 6 dl vizet, leforrázzuk vele a filtereket, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi limoncello
Karácsonyi limoncello

A citromokat hámozzuk meg nagyon vékonyan, majd a héjakat dobjuk egy kancsóba a fűszerekkel együtt és öntsük fel a vodkával. Tegyük a hűtőbe legalább két hétre. A cukorból és a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
FEHÉR CSOKIS PANNA COTTA FŰSZERES CSOKIÖNTETTEL
FEHÉR CSOKIS PANNA COTTA FŰSZERES CSOKIÖNTETTEL

A panna cottához a tejszínt összemelegítjük 150 ml tejjel. A maradék tejben elkeverjük a zselatint. A fehér csokit beletördeljük a melegedő tejszín és tej keverékébe, és hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Baileys
Baileys

1. A cukrot, a vizet, a vaníliás cukrot és a cappucino-port összefőzzük. 2. Ha kihűlt, belekeverünk 3 dl tartós tejszínt és 2,5 dl rumot.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk