10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 ek lecsó, 3 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, fűszerpaprika, őrölt bors, só
1. A kockákra vágott szalonnát süsd ki.
2. A zsírján pirítsd meg a tarhonyát, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát.
3. Folytasd a pirítást, amíg a hagyma megüvegesedik, ekkor keverd hozzá a lecsót, szórd meg pirospaprikával, sózd, esetleg borsozd, add hozzá a kisült szalonnát, valamint a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát.
4. Amikor mindez összemelegedett, öntsd fel 1,5 liter meleg vízzel, és főzd puhára.
5. Tálalás előtt megszórhatod még egy kis finomra vágott zellerzölddel is.
A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMegfőzzük az apróra vágott pityókát és közben hozzáadjuk a babérlevelet. Adhatunk hozzá kolbászt is. Mikor már majdnem készen van tojást habarunk és belecsorgatjuk. Hagyjuk egyet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű