4 tojás, 2 cs zsenge hónapos retek, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor metélőhagyma
öntethez: 1 dl főzőtejszín, 1,5 dl natúr joghurt, 1 ek citromlé, 1 kk mustár,
1 kk olívaolaj, só, őrölt bors
1. A tojásokat keményre főztem, közben a retket megtisztítottam, papírtörlővel leitattam róluk a nedvességet.
2. Először 4-5 mm vékony szeletekre, majd a szeleteket pálcikákra vágtam fel.
3. A megfőtt tojásokat megpucoltam, kettőt nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
4. A zöldfűszereket a vastag szárrészek nélkül apróra vágtam.
5. A főzőtejszínhez adtam a joghurtot, a citromlevet, mustárt és olívaolajat, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
6. A felaprított retket, lereszelt tojást és apróra vágott zöldfűszereket salátástálban összekevertem, majd beleforgattam az öntetbe.
7. A maradék két főtt tojást cikkekre vágva a saláta tetejére tettem.
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst megsütjük, fűszerezzük. Összekeverjük a zöldségekkel és a szósszal.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem. A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm. Bele mérem az ecetet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megtisztítjuk és vékony fél karikára vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk állni fél órát. Amikor már levet eresztett, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű