10 dkg eper, 1 ek citromlé, 1 ek méz, 1 dl behűtött tej, 1/2 dl behűtött tejszín, 1 kisebb kivi
1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 hosszanti szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összevagdossuk, hozzáadjuk a citromlét és a mézet, 3-4 szeletke kivételével péppé zúzzuk.
2. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán keverünk egyet rajta, tetejét az eperszeletkével díszítjük.
3. A kivit kettévágjuk, karalábévájóval két golyót formálunk belőle, a félretett eperszelettel együtt bambuszpálcikára szúrjuk, és az italba tesszük.
4. Szívószálat adhatunk hozzá.
A pudingport kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd lassan a többi tejet. Amikor ezeket már elkevertük, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a leg...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűTegyünk a shaker-be összezúzott jeget, 3.0 cl fehér rumot, 3.0 cl kókusz szirupot és 9.0 cl ananászlét. Összerázás után töltsük az italt egy előre behűtött pohárba.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűBodza szörp tartósító nélkül Hozzávalók: 2 l víz 25-30 bodzavirág 2 citrom, meghámozva szeletelve 1,80 kg kristálycukor 5 dkg citromsav Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret feldaraboljuk, hozzáadjuk a citrom levét és a porcukrot, majd botmixerrel pürésítjük. Ezután leszűrjük, és beletöltjük a pezsgőspohár alsó 1/3-ába. Félig felöntjük pezsgő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű