menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös krumplileves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 3 db babérlevél, 20 dkg lángolt kolbász, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 kis doboz tejföl, 1 ek pirospaprika, ételízesítő, só

Elkészítés:


1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk.

2. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti az ételt, aki levesesen szereti az kétszer annyi vizet is önthet, bár ez nekem már nagyon híg lenne, ha sűrűre szeretnénk a levest akkor elég ha úgy kb. 4-5 cm-el több víz legyen, mint krumpli).

3. A hagyma külső héját leszedjük, megmossuk a krumplihoz tesszük.

4. 1 kanál sóval elkezdjük főzni. 3 db babérlevelet is hozzáadjuk, amíg fő a krumpli elkészítjük a rántást.

5. Rántás: 3 ek. olajat teflonban felmelegítünk, 2 ek lisztet kavarunk hozzá, világos zsemle színűre pirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről.

6. Kb. 2 percig állni hagyjuk 1 ek piros paprikát keverünk hozzá, ezután a 2 doboz tejfölt jól elkeverjük a rántásunkban.

7. Ételízesítővel ízesíthetjük a krumplit (ízlés szerint), amikor félig megfőtt beletesszük a karikára vágott kolbászt.

8. Mikor a krumpli teljesen megfőtt hozzákeverjük a rántást, együtt felfőzzük és lezárjuk.

Tejfölös krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves

Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával. A felhevített ola...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Palócleves
Palócleves

A húst megtisztítom és pörköltnek való kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, és egy lábasban, olajon megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor félrehúzom, pirospaprikával...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Gulyásleves
Gulyásleves

1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit. 2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Póréhagyma krémleves
Póréhagyma krémleves

A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk