1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 3 db babérlevél, 20 dkg lángolt kolbász, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 kis doboz tejföl, 1 ek pirospaprika, ételízesítő, só
1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk.
2. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti az ételt, aki levesesen szereti az kétszer annyi vizet is önthet, bár ez nekem már nagyon híg lenne, ha sűrűre szeretnénk a levest akkor elég ha úgy kb. 4-5 cm-el több víz legyen, mint krumpli).
3. A hagyma külső héját leszedjük, megmossuk a krumplihoz tesszük.
4. 1 kanál sóval elkezdjük főzni. 3 db babérlevelet is hozzáadjuk, amíg fő a krumpli elkészítjük a rántást.
5. Rántás: 3 ek. olajat teflonban felmelegítünk, 2 ek lisztet kavarunk hozzá, világos zsemle színűre pirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről.
6. Kb. 2 percig állni hagyjuk 1 ek piros paprikát keverünk hozzá, ezután a 2 doboz tejfölt jól elkeverjük a rántásunkban.
7. Ételízesítővel ízesíthetjük a krumplit (ízlés szerint), amikor félig megfőtt beletesszük a karikára vágott kolbászt.
8. Mikor a krumpli teljesen megfőtt hozzákeverjük a rántást, együtt felfőzzük és lezárjuk.
Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával. A felhevített ola...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA húst megtisztítom és pörköltnek való kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, és egy lábasban, olajon megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor félrehúzom, pirospaprikával...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A hideg edénybe kevés olajat töltünk, kb. fél evőkanálnyit. 2. Beletesszük a felkockázott hagymát, megpirítjuk, paprikázzuk és rátesszük a húst, a zöldségekkel együtt. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű