35 dkg száraz tarkabab, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 3 db KNORR füstölt ízű ízbomba kocka, 1 db babérlevél, 0,8 dl olaj, 2 ek liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 ek fűszerpaprika, 1 cs petrezselyem, 2 dl tejföl
1. Az előző este beáztatott szárazbabot fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a fél karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, az elfelezett vöröshagymát, belemorzsoljuk a füstölt ízű ízesítő kockákat, és a babérlevéllel fűszerezzük.
3. Lassú tűzön puhára főzzük, majd közben elkészítjük a rántást.
4. Az olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
5. Ha kihűlt kevés hideg vízzel simára keverjük, és a megfőtt bableveshez öntjük.
6. Újból felforraljuk, és rászórjuk az aprított petrezselymet.
7, Ha elkészült forrón tálaljuk.
1. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát átpasszírozzuk, és olajban megpirítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. 2. A karfiolt apró rózsáira szedjük. 3. A sárgarépát (ha nagyobb, negyed karikára), a petrezselymet karikára, a krumplit kockára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűEgy pörkölt alapot készittünk. Lásd pörkölt recept oldalán. Amikor már majdnem puha a hús akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vizzel még fölengedjük. A legvégén amikor már mind...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű