menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött máj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 vastag sertésmáj szelet, 20 dkg lángolt kolbász, 2 főtt tojás, 1 tojás, bors, tört köménymag, majoránna, só

Elkészítés:


1. A lángolt kolbász bőrét lehúzzuk, a húst megdaráljuk, hozzákeverjük a megreszelt főtt tojást, a nyers tojást, fűszerezzük a fűszerekkel.

2. Nagyon kevés sót teszünk bele.

3. Ezt beletöltjük a sertésmáj szeletekbe vágott zsebekbe.

4. A nyílást összefogjuk hústűvel és a szeleteket forró zsírban hirtelen kisütjük.

5. Tálaláskor sózzuk.

6. Sült burgonya és saláta illik mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. A máj mindig puha, omlós lesz, ha felhasználás előtt 1-2 óráig hideg tejben áztatjuk, amíg a vér kioldódik belőle, és a máj szép világos lesz.

2. A májról a tejet papírszalvétával itassuk le elkészítés előtt.

Töltött máj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar OLASZ HÚSGOMBÓC PARADICSOM SZÓSZBAN
OLASZ HÚSGOMBÓC PARADICSOM SZÓSZBAN

1. A darált húst, sót, tojás, szárított bazsalikomot összegyúrjuk, és kb. 17 darab 20 grammos fasírt-gombócot formázunk belőle. 2. Egy nagyobb lábasba tesszük a zsiradékot, ar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel
Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel

A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Máj egészben
Máj egészben

A májat este a hozzávalókkal egészben fűszerezzük, alufóliába becsomagoljuk, és így pihentetjük egy éjszakán át. Reggel egy jénai tál alját és oldalait hagymakarikákkal kirakunk. B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Bakonyi sertésszelet
Bakonyi sertésszelet

1.A combszeleteket kissé kiverjük, és vékonyan besózzuk. 2.1-1,5 ek lisztben megforgatjuk. 3.A szalonnát amilyen apróra csak tudjuk felkockázzuk, és egy fedeles edényben zsírjára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk