menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött máj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 vastag sertésmáj szelet, 20 dkg lángolt kolbász, 2 főtt tojás, 1 tojás, bors, tört köménymag, majoránna, só

Elkészítés:


1. A lángolt kolbász bőrét lehúzzuk, a húst megdaráljuk, hozzákeverjük a megreszelt főtt tojást, a nyers tojást, fűszerezzük a fűszerekkel.

2. Nagyon kevés sót teszünk bele.

3. Ezt beletöltjük a sertésmáj szeletekbe vágott zsebekbe.

4. A nyílást összefogjuk hústűvel és a szeleteket forró zsírban hirtelen kisütjük.

5. Tálaláskor sózzuk.

6. Sült burgonya és saláta illik mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. A máj mindig puha, omlós lesz, ha felhasználás előtt 1-2 óráig hideg tejben áztatjuk, amíg a vér kioldódik belőle, és a máj szép világos lesz.

2. A májról a tejet papírszalvétával itassuk le elkészítés előtt.

Töltött máj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi húsos golyók
Bakonyi húsos golyók

A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük. A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Zöldséges gombás vagdalt
Zöldséges gombás vagdalt

Az apróra vágott hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a borsót, enyhén sózzuk.15-20 perc alatt lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk, majd langyosra hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zúzott fokhagymás borda
Zúzott fokhagymás borda

A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, rászórjuk az apróra vagdalt fokhagymát, majd zsemlemorzsába mártjuk. A húskalapáccsal gyengén beleverjük a morzsás fokhagymát, ezután li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Holstein szelet gazdagon körítve
Holstein szelet gazdagon körítve

1. A burgonyát megmossuk és sós vízben kb. 20 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, kihűtjük, majd meghámozzuk. 2. A zöldbabot sós vízben kb. 15 percig puhára főzzük. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk