menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött máj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 vastag sertésmáj szelet, 20 dkg lángolt kolbász, 2 főtt tojás, 1 tojás, bors, tört köménymag, majoránna, só

Elkészítés:


1. A lángolt kolbász bőrét lehúzzuk, a húst megdaráljuk, hozzákeverjük a megreszelt főtt tojást, a nyers tojást, fűszerezzük a fűszerekkel.

2. Nagyon kevés sót teszünk bele.

3. Ezt beletöltjük a sertésmáj szeletekbe vágott zsebekbe.

4. A nyílást összefogjuk hústűvel és a szeleteket forró zsírban hirtelen kisütjük.

5. Tálaláskor sózzuk.

6. Sült burgonya és saláta illik mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. A máj mindig puha, omlós lesz, ha felhasználás előtt 1-2 óráig hideg tejben áztatjuk, amíg a vér kioldódik belőle, és a máj szép világos lesz.

2. A májról a tejet papírszalvétával itassuk le elkészítés előtt.

Töltött máj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött kàposzta
Töltött kàposzta

A hagymát megpucoljuk zsíron dinsztelem majd a paradicsom pürét,a fokhagymát és kicsit átmosva a savanyú káposztát ,fűszereket,sertés lábat ,füstölt húst felöntve vizel oda rakom f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ZÖLDBORSÓS TOKÁNY
ZÖLDBORSÓS TOKÁNY

Csináltam egy pörkölt alapot foghagymával és majorannával és beletettem a kockára vágott hust félig megfőztem utánna az uveges zöldborsó levet beletettem a pörkölthoz .a borsot átf...

Elkészítési idő: fél öra
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás füstölt oldalas kolbásszal
Hagymás füstölt oldalas kolbásszal

1. Az oldalast felvágjuk szeletekre, beáztatjuk langyos vízbe legalább fél órán keresztül, aztán egy lábosban kevés vizet öntünk alá és főni tesszük. 2. A hagymákat laskára vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hentes tokány
Hentes tokány

A hagymát apróra, a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk