menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db paprika, 30 dkg darált hús, 15 dkg rizs, 1 tojás, törött bors, hagyma, füstölt szalonna, paradicsom, 3 dl tejföl

Elkészítés:


1. A közepes nagyságú húsos paprikákat megmossuk, hosszában kettévágjuk és kicsumázzuk.

2. A darált húsból, párolt rizsből, tojásból sóval, borssal, reszelt hagymával fűszerezve tölteléket készítünk, és a fél paprikákba töltjük.

3. A megtöltött paprikákat kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük, mindegyikre egy karika hagymát, egy vékony szelet szalonnát és egy karika paradicsomot teszünk.

4. Az egészet leöntjük 3 dl gyengén sózott tejföllel és a sütőben kb. 1/2 óráig sütjük.

5. Főtt vagy sült burgonyával körítve tálaljuk.

Töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposztában párolt oldalas
Káposztában párolt oldalas

A káposztát miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk.Az old...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Mézes mustáros sült tarja
Mézes mustáros sült tarja

A megtisztított tarját szeletekre vágjuk, és klopfolóval kicsit megütögetjük. Elkészítjük a pácot. Az olajat egy tálkába öntjük, elkeverjük benne a sót, a borsot, a pirospapriká...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Magyaros paprikás tejfölös sertés szelet
Magyaros paprikás tejfölös sertés szelet

A felszeletelt húsból hirtelen sültet készítünk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra összevágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a pirospaprikát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk