4 db tojás, 1 ek vaj, 1 ek tejszín, olaj, só
1. Vékonyan olajazzunk ki egy serpenyőt, üssünk bele 3 tojás fehérjét, kicsit sózzuk meg.
2. A sütőt melegítsük 80 °C-ra, tegyünk be alulra egy tálba vizet és így gőzben süssük a fehérjéket 8 percig. Vagy kis lángon, vastag talpú serpenyőben, alatta lángelosztó lemezen is megsüthetjük. A lényeg, hogy ne barnuljon meg sülés közben. A fehérjéket nem kell összekeverni sütés előtt.
3. Kész fehérjéket tegyük át egy tányérra, amit előzetesen folpackkal letakartunk (ez majd a feltekerés során nyújt segítséget).
4. A töltelékhez 3 sárgáját habverővel keverjük össze 1 fehérjével.
5. Serpenyőben olvasszunk fel 0,5 ek vajat és kis lángon, folyamatos kevergetés közben süssük meg, mikor kész vegyük le a tűzről és azonnal keverjünk hozzá 0,5 ek hideg vajat és 1 ek tejszínt.
6. A megmaradt 1 db tojás sárgájából a tekercs díszítését készíthetjük el. Egy fazék gyöngyöző vízbe nyomjuk bele vékony sugárban egy zacskóból (egy sarkát vágjuk le). Főzzük 1 percig, lyukas kanállal szedjük ki és mártsuk hideg vízbe, majd szedjük egy tányérra.
7. Állítsuk össze a tekercset, a folpack segítségével szorosan zárjuk össze. Díszítsük a sárgája "szerpentinnel", egy kis petrezselyemmel.
1. A paradicsomok kalapját levágjuk és alul is levágunk belőlük egy kicsit, hogy megálljanak. 2. Hegyes kis késsel kivájjuk a belsejüket és az üres paradicsomokat elrendezzük e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alapanyagokat jól kikeverjük, kihabosítjuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. Erősebb botmixerrel is dolgozhatunk a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a túróval jól kikeverjük. Kenhető homogén állagúnak kell lennie. Az ízesítő anyagokkal tetszés szerint fűszerezzük. Nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele az óvatosan össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű