5 tojás sárgája, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín, 1/8 l tej, 1/8 l tiszta szesz
1. A sárgáját habosra keverem a cukrokkal.
2. Hozzáadom a tejszínt, a tejet és az alkoholt.
3. Jól elkeverem és üvegekbe töltöm.
4. A üvegeket jól ledugaszolva 2 hónapig nem bántom
Az a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA cukrot karamellizaljuk, beleontjuk a tejszint, visszatesszuk a tuzhelyre es addig kevergetjuk, mig teljesen felolvad. Turelem! Ha felolvadt, beleontjuk a vaniliascukrot es a suri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, hozzáadjuk először a cukrot, majd a citromsavat, és mérsékelt tűzön, gyakori kevergetés mellett addig forraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. (Ha esetleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz