5 tojássárgája, 35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dl forralt tej vagy tejszín, 2-3 dl alkohol
1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk.
2. 5 dl forralt, lehűtött és átszűrt tejet vagy tejszínt adunk hozzá, végül 2-3 dl alkoholt keverünk bele.
3. Üvegbe töltjük, néha felrázzuk. 3 nap múlva fogyasztható, de akkor a legjobb, ha sokáig hagyjuk állni: krémszerűvé sűrűsödik.
4. Kakaókrém-likőrt és kávékrém-likőrt is ugyanígy készítjük, csak tej vagy tejszín helyett 5 dl sötétre főzött kakaót, illetve erősre főzött feketekávét és tejet adunk a kikevert tojásos masszához.
Egy hosszúkás pohár aljába rakjuk az instant kávét, a cukrot és a vizet, és tejhabosítóval krémesre habosítjuk. Felöntjük hideg tejjel, belerakunk pár db jégkockát, végül pedig tej...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: NehézA vizet a cukorral addig forraljuk, míg az teljesen fel nem oldódik benne. Közben az epret egész kicsi kockákra vágjuk, a szirupba tesszük és erős lángon főzzük. A főzési idő vége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCitromfű, menta és vanília kombinációja: egy nagy szár citromfüvet vágjunk apróra, adjunk hozzá egy negyed csésze durvára vágott friss mentát, és egy nagy kanál vanília kivonatot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók arányát ízlés szerint változtathatjuk. A bodzás-zöldalmás összeállítása: a szörpöt, a limelevet és a zöldalmaitalt pohárba öntjük, majd feltöltjük a pezsgővel. A na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű