12,5 dkg vaj, 1,5 dl tej, 12, 5 dkg liszt, 4 tojás, 20-25 dkg sajt reszelve, só, esetleg zöldfűszer, kevés tejföl
1. A vajat és a tejet egy edénybe öntjük és alacsony lángon hevítjük amíg a vaj megolvad.
2. Ezután kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a lisztet.
3. Miután jól elkevertük hozzákeverjük az előzőleg felvert tojásokat.
4. Kézi habverővel jól összedolgozzuk (a massza elég híg állagú lesz).
5. Az így kapott masszát egy kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Sütés közben a massza helyenként felpúposodik.
6. Miután megvan, egy nedves törlőkendőre kiborítjuk és feltekerjük, majd hűlni hagyjuk.
7. Amikor langyosra hűlt kisimítjuk és megszórjuk gazdagon reszelt sajttal, megint feltekerjük, lekenjük tejföllel és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
8. Ferdén szeleteljük és tálaljuk, mindenki szeretni fogja!
A padlizsánokat hosszában félbevágom, a húsát mélyen bevagdosom, meglocsolom olívaolajjal és egy olajozott tepsibe teszem, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és 40-45 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábasban forraljunk vizet, bőven sózzuk, majd főzzük al dentére a tésztát, szűrjük le. A csirkemellet tisztítsuk meg, kockázzuk fel, kevés olajon süssük meg, majd tegyük f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzöm, összetöröm és kihűtöm. Ha kihúlt mehet bele a liszt, só, olvasztott margarin, tojás. Tésztát gyúrunk belőle (a lisztet óvatosan, attól függően mennyit vesz fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlangyos vízbe édesítő élesztő dagaszt, tálak kiolajozni 1 óra keleszt, 4 felé oszt, nyújt. 15 perc pihenés
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű