12 vékony sonkaszelet, 8 db főtt tojás, 10-15 dkg sonka, 2-3 szál répa, 3 db csemege uborka, 1 fej lila hagyma, petrezselyemzöld, ételízesítő, só, bors ízlés szerint, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 cs zselatin fix
1. A tojást és a répát megfőzzük, a sonkával az uborkával és a hagymával együtt felkockázzuk.
2. A tejfölt, majonézt összekeverjük, ízesítjük és belekeverjük a zselatin fixet, majd összeforgatjuk a kockázott hozzávalókkal.
3. Egy 31 cm - es őzgerincet, enyhén kiolajozunk, kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy félig fedjék egymást.
4. Belekanalazzuk a masszát és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
5. Másnapra kiválóan szeletelhető lesz.
A tejfölt a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát és a parizert kis kockákra vágjuk, majd beleforgatjuk. 1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, feloldjuk be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vizet melegítünk, beletesszük az Edami sajtot és addig főzzük, amíg puha nem lesz. 2. Kivesszük a vízből és kinyújtjuk. 3. Összedaraboljuk a sonkát, hozzákeverjük mackó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. 2. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. 3. Egy tálban össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkatekercsbe való tormakrémhez első lépésben a vaj felét (10 dkg) kezdd el hevíteni egy edényben a liszttel, egy másik edényben pedig forrósítsd fel az összeöntött tejet és tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű