1 nagyobb kígyóuborka, 1 nagy pohár sovány, sűrű tejföl, 10-12 cm póréhagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor kapor, só, bors
1, Az uborkát a nagylyukú reszelőn lereszelem, a póréhagymát apróra vágom, és összekeverem, besózom.
2. Hagyom állni, hogy a levét kiengedje, akkor alaposan kifacsarom.
3. A tejfölt összekeverem az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borsot teszek rá, és beleforgatom a kifacsart uborkát.
4. Akkor finom, ha van ideje kicsit összeérni, hogy az ízek kellemesen lágyak legyenek.
A meghámozott céklát lereszeljük, összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, citromlével, olajjal. Alaposan átforgatjuk, és 1/2 órán át állni hagyjuk. Tálalás előtt k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit hűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk. A káposztát, ha szükséges, kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy könnyebben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat félbe vágjuk. A római salátát közepes darabokra tépkedjük. A tojásokat keményre főzzük, majd miután megpucoltuk, negyedeljük őket. A bacont ropogósra sütjük, mik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű