menu

Családireceptkönyv.hu

Tzatziki


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db kígyóuborka, 1 db görög joghurt, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mk mentalevél, 1/2 mk fehér bors, 1 tk só, olívaolaj (100% extra szűz), 1/2 citrom

Elkészítés:


1. Mossuk meg az uborkát és a tökreszelőn reszeljük le, majd hintsük meg a sóval és alaposan keverjük össze.

2. Keverjük össze a joghurtot a reszelt fokhagymával, a mentával és a borssal.

3. Nyomkodjuk ki alaposan az uborka levét, majd keverjük az öntethez.

4. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaláskor olívaolajjal és a citrom levével locsoljuk meg.

5. Görög joghurt hiányában használhatunk tejfölt, vagy tejföl – joghurt azonos arányú keverékét.

Tzatziki

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Virslipillangó
Virslipillangó

A virslit megfőzzük, egyik oldalát csíkokba bevagdossuk. A főtt tojást és az uborkát felszeleteljük. Egy tányérra helyezzük a virslit, mellé az uborkákat, az uborkára a szeletelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Majonézes saláta tojással formában dermesztve
Majonézes saláta tojással formában dermesztve

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csalamádé (frissen)
Csalamádé (frissen)

Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemájas, tojásos őzgerinc friss petrezselyemmel
Csirkemájas, tojásos őzgerinc friss petrezselyemmel

Részletek Ha unjuk már a resztelt májat, a lecsós májat, a sült májat, és a tojásos variációkkal ugyanígy vagyunk, akkor fogjuk meg mindkét szuper alapanyagot és "gyúrjuk egybe"...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk