1 db kígyóuborka, 1 db görög joghurt, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mk mentalevél, 1/2 mk fehér bors, 1 tk só, olívaolaj (100% extra szűz), 1/2 citrom
1. Mossuk meg az uborkát és a tökreszelőn reszeljük le, majd hintsük meg a sóval és alaposan keverjük össze.
2. Keverjük össze a joghurtot a reszelt fokhagymával, a mentával és a borssal.
3. Nyomkodjuk ki alaposan az uborka levét, majd keverjük az öntethez.
4. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaláskor olívaolajjal és a citrom levével locsoljuk meg.
5. Görög joghurt hiányában használhatunk tejfölt, vagy tejföl – joghurt azonos arányú keverékét.
A virslit megfőzzük, egyik oldalát csíkokba bevagdossuk. A főtt tojást és az uborkát felszeleteljük. Egy tányérra helyezzük a virslit, mellé az uborkákat, az uborkára a szeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRészletek Ha unjuk már a resztelt májat, a lecsós májat, a sült májat, és a tojásos variációkkal ugyanígy vagyunk, akkor fogjuk meg mindkét szuper alapanyagot és "gyúrjuk egybe"...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű