1 kg lecsöpögtetett zsíros joghurt, 2 nagy kígyóuborka, 1 nagy fej fokhagyma, 1 marék apróra vágott friss kapor vagy ánizs
1. Az uborkát lereszeljük a reszelőnk legnagyobb lyukú oldalán, besózzuk, hagyjuk állni egy ideig, majd kinyomkodjuk a levét.
2. Megtisztítjuk a fokhagymát és átnyomjuk a fokhagymaprésen.
3. Apróra vágjuk az ánizst, majd mindent összekeverünk.
4. Jó ha legalább fél napot áll, hogy az ízek összeérjenek.
5. A joghurtot egy éjszakára fel lehet kötni gézben, hogy kicsöpögjön, így állagra valamennyire hasonlítani fog a zsíros kemény görög joghurtra.
6. Ha fele-felében keverünk hozzá sűrű tejszínt is, akkor ízre is hasonló lesz.
Vigyázat, nem szabad folyósnak lennie!
Keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonézt. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és a reszelt káposztát. Jól keverjük össze....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa zsirpapiros tepsit üresen be kell tenni 5 percre a sütőbe -ha elég forró kivenni és beleöntjük az összekevert hozzávalókat -15 -20 perc alatt megsütjük a lepényt -kivesszük...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA karfiolt és a brokkolit kisebb rózsákra szedjük, összeforgatjuk 3 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, tepsire rakjuk, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A dresszing hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy fazék sós vízben főzzük ki a tésztát a megfelelő puhaságig. Tegyük a citromlevet, csilit egy tálba a fele mennyiségű bazsalikommal és a korianderrel, majd ízlés szerint só...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű